The Squier JV Pages

 Export Squier JV Telecaster

Det är svårt att säga vad som skiljer en Japansk Squier Tele med en Amerikansk Fender Tele. Okej det står Fender på huvudet på den Amerikanska och Squier på den Japanska med en liten Fender logo inunder men bortsett från det, kan du se någon skillnad? Svaret är nej, stod det i den Engelska tidningen Music UK Review, Jan 1984 Music UK Review.


Plektrumskydd i bakelit (troligen polyester), slitsade stämskruvar skruvar typ Kluson är bara några av dom rätta attributen från en '52 vintage JV Telecaster.
Färgen Butterscotch där man ser Askens träådring genom lacken gör att gitarren verkligen ser gammal ut Detta var den enda färgen på Squiers Export Telecaster, Japanska s.k. Domestic modeller hade ett något bredare färg sortiment. Man hade till och med gjort askkoppen som satt orginal över stallet denna produkt måste var den mest bortslängda sak som Fender nånsin gjort, okej man gjorde en kåpa till stallet på Stratan också men den har man ju faktiskt sett folk som har på men Telcasterns kåpa satt inte ens på Buddy Hollys gitarr på 50-talet. Bilden till längst ner ovan visar Kluson kopiorna s.k. sloted tuners stämskruvar med en slits i

          

 JV serienummer satt på neckplaten på dom tidiga men flyttades senare till sin rätta plats på stallet och Neckplaten blev blank. 

 

Bild vänster: Tyg kablar lödda på DM-30 switchen 2 st 250 K potar och en 0.23uF kondensator man använde även kondensatorer på 0,1uF notera kontroll plattan med Dome rattar och den speciela switch knoppen som bara satt på Telecastern .Bilden ovan visar kroppen utan plektrumskydd notera det frästa spåret för mikrofonens kablar, notera även att det är fräst ett spår för trussroden vilket bar var det första året 1982.

 

Ovan: en närbild bakgrund av DM30 pickup selector switch här med Stratan knopp.

      

Bild vänster: Squier'52 Vintage Tele hals med datum. Bild höger: Halsficka med EX stämpel för Export.

Jacket med en svart insert chrome förekommer också.

Foto: Bernd Dahringer, Lee Haines

JV Forum | Top of Page JV Forum | Top of Page

© 21Frets / The Squier JV Pages © 21Frets / Sq